A+C, Dag 39: Regn och blåst

Vi vaknar i tältet och inser att det är väldigt fuktigt ute för kondensen inne i tältet är enorm. Hade det kommit någon vind just då så hade det orsakat en mindre monsun inne i tältet. Så snabbt ut och fixa saker och sen försöka torka av tältet så mycket som möjligt. Blev en hel del trasurvridningar men imed det så blev tältet lite lättare att bära med sig. Vi fick t.o.m lite uppehåll lagom stort för att kunna torka av tältet på utsidan. Skönt. Sen började regna igen såklart.

Dagen börjar med att tugga asfalt ca 3 km innan vi kan vika av och påbörja ledvandring. Den börjar vi med att gå lite fel på då vi tydligen tyckte fiskestigen längs vattnet såg mer ut som vår led. Det korrigerade vi dock ganska snabbt och sen rullade fötterna på.

Nästa minnesvärda tillfälle var när vi skulle gå över en mindre kulle. Fantastisk utsikt och underbar miljö. Problemet var bara att uppe på toppen så blåste det ganska rejält. För min egen del så tyckte jag det var ganska mysigt med ca 17 m/s i byarna med konstant regn som piskade mot skalkläderna. Lottis däremot led. Hon kämpade tappert mot vinden men hon vinglade ändå som om hon haft en betydligt roligare gårdag än mig…

Till slut kom vi över och förbi toppen men blev då infångade i ett rengärde utan uppenbar dörr för att kunna fortsätta leden på andra sidan. Så vi gick längs med hela staketet och till slut hittade vi ett par stolpar där staketet var upphängt på spik istället för ordentligt fastsatt i stolpen. Så genom att ta och lyfta ner det så fick man en fin dörr att kunna trampa igenon och över lite försiktigt. Smart men troligtvis inte alla som kommer på hur det fungerar. (Fick höra att någon annan tog sig förbi genom att krypa under stängslet).

Sista biten öppet fjäll var lång, seg och blöt. Sen kom man slutligen ner i björksnårsterrängen och längst ner i den kunde man äntligen komma fram till målet; Åtnikstugan.

Sträcka: 18 km

Total sträcka: 714 km

Väder: R.E.G.N! Hela dagen, nonstop, konstant jäkla regn. Samt byvindar på ca 17 m/s med konstanta vindar runt 12 m/s

Datum: 2018-08-22

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s