A+C, Dag 68: Fjäll i hård vind

Dagen började med ett lugnt pass i skogsterräng, dock så märktes det i trädkronorna att det blåste på ordentligt. Molnen blåste förbi snabbt med när man tittade upp. De övriga två i gruppen som inte brukar ha som hobby att kasta sig ut ur fungerade flygplan på sin fritid, för att falla fritt och komma upp i runt 250 km/h, tyckte det blåste mycket. Jag har som sagt lite andra referenser så jag skutta glatt vidare med stort leende på läpparna medans stackars Lottis försökte gå rakt och inte blåsa bort.

Det roliga hade dock ännu inte börjat utan det var först när vi kom ut ur skogen och upp på kalfjället som vi fick tackla vinden med dess otämjda fulla styrka. Det var kul, för min del som sagt. Byvindar på 25 m/s och ihållande snittvindar runt 20 gjorde dagen till en minnesvärd en. Det bästa i det hela var dock att det var varm tempererad vind så det var mycket behagligt. De andra två var lite mer sammanbitna men blev också mer avslappnade ju längre dagen gick.

Tyvärr så varar ju inget kul för evigt så mot slutet av dagen, runt sista tre kilometerna så kom vi in i skog igen och imed det så mojnade vinden nästan helt för oss. Jag blev såklart lite ledsen men de andra blev väldigt glada och muntra.

Väl på plats vid svukuriset och vi ska slå upp tält så visar det sig att en hel hög med norska ungdomar redan gjort det. Det var minst 7 tält på platsen och slå upp vårt stora tält där var det inte tal om, speciellt inte när man inte vet hur länge de tänkt sitta uppe och hålla låda (usch, vuxenpoäng på den). Så vi knata snällt tillbaka 500 meter där vi såg en plats och kom sedan snabbt i säng efter en lång dags vandring i den härliga vinden.

(jag höll mig dock vaken ett bra tag och läste bok medans de andra slocknade snabbt, vilket snarkandet tydligt påminde mig om)

(jag passade på att förstärka rösen vid pauserna men detta blev det högsta jag hann bygga)

Det finns sittstenar och sitthögar men den här trädtronen tar helt klart priset, riktigt skön att slå sig ner på.

Sträcka: 22 km

Total sträcka: 1270 km

Väder: Soligt men med hård till mycket hård vind. (8-9 på beaufortskalan)

Datum: 2018-09-20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s