A+C, Dag 67: Mot Norge

En lika fin soluppgång som solnedgång mötte oss på morgonen. Det har varit en perfekt natt temperaturmässigt då den åter kravlat upp över 10-gradersstäcket och jag vakna helt utvilad 🙂.

Vår plan är att äta lunch i Skebrostugan dit vi har ett brev att leverera till stugvärden från Fältjägarstugan. Vägen dit är stenig så det går långsamt. En mysig paus vid varje bro prioriteras.

Runt 2 blir det en sen lunch men det var tur ändå för stugvärden var ute på dagstur och nu hann vi ses innan vi skulle vidare.

Vid Skebrostugan var vi tvungna att ta beslut av vidare färdväg. 1. Runt Rogensjön i Sverige eller 2. Via Svukuriset i Norge. Som vanligt är det fler höjdmeter och högre berg i Norge men såklart också mer spektakulärt. Då Thomas var med var vi också tvungna att ta hänsyn till hans ork. André var helt inne på Norge. Om vi nu dessutom har sällskap så ska vi också upp på fjällen. Jag blev övertygad efter väderprognos med vindriktning, det ska nämligen blåsa stormbyar imorgon från sydväst trots ett högt flakt fjäll går vi stora delar av dagen i skydd. Vi hoppas också på mindre blocksten den vägen.

Det finns 2 raststugor som har sovmöjligheter på vägen. En efter 6 km och en efter 9. Det ursprungliga målet var den efter 9 men om inte den efter 6 km hade varit befolkad så hade vi nog stannat där pga Thomas trytande ork.

Som det var nu så mötte vi ett par som just kommit från Svukuriset och de rekommenderade å det starkaste att vända tillbaka och gå över Rogen istället… Det var nämligen den värsta milen framför oss som de stött på med blocksten. Mer velande men de höll med om att efter milen skulle det bli mer lättgått så vi stod fast vid vårt val och fortsatte till nästa stuga. Då skulle vi dessutom dela upp mardrömssträckan på 2 dagar.

Thomas slet medan jag och André funderade på var det svåra skulle börja… För även om det var korta blockstensettapper så gick det ju en stig däremellan… Och det är mer än man kan säga om vår start vid Nordkalottleden… Dit jag blev utslängd helt ovan 😉

Vi nådde raststuga precis i solnedgången och nu har en intressant kväll i nästan totalt mörker (inne i stugan) passerat. Det här med ljus var inte riktigt något vi prioriterade i juli när vi startade i midnattssol.

Sträcka: 19 km

Total sträcka: 1248 km

Väder: Soligt

Datum: 2018-09-19

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s