A+C, Dag 64: Från Fältjägarstugan

Det var alldeles för varmt för att kunna sova ordentligt men varma och torra så vinkar vi hejdå till vårat kvällsälskap och stugvärden. Hon skickade också med ett brev till en kommande stugavärd vi kommer passera. Hoppas hon kommer vara där när vi kommer dit.

Det blåste mycket när vi gav oss av i riktigt lugnt tempo. André bestämmer tempot pga en tå som gör riktigt ont idag. Lunch har vi bestämt att ta i ett vindskydd 8 km från stugan och knappt 3 timmar senare flyr vi in från vinden. Där får vi sällskap av ett par och en hund som självklart stjäl Andrés hjärta och vi stannar i nästan 90 minuter.

Därefter har vi en raststuga som mål för kvällen då det väntas regna mycket under natten. Vi hade också 2 möjliga tältplatser innan om vi inte skulle orka. Den första (där Markus sov) vid klinken nådde vi redan vid 3 och vi var båda överens om att det var för tidigt för läger och på tok för långt från fjällnäs, dit vi vill komma fram till på förmiddagen. Den andra tältplatsen låg vid en bro i närheten av nödstugan Långbrittstugan. En superfin plats som vi nådde runt 6 på kvällen. Men… Den var redan upptagen av 4 tält… Typiskt.

Snabbt in i nödstugan för en chokladbit och beslut. Vi ser regnmålnen som tornar upp sig och tar beslutet att fortsätta 2,5 km till raststugan vi ser på kartan. Solen går ner strax innan 19.30 och vi skyndar på för att hinna fram i ljuset försvinner.

19.10 kliver vi in och som tur är finns 2 sängplatser och en skyllt som välkomnar alla vandrare. Vi hinner precis äta och få iordning sängplatserna innan det blir kolsvart och dags att sova. En lååång vandringsdag har passerat.

Dagens bild får bli på årets första is. Det börjar bli kallt nu…

Sträcka: 25 km

Total sträcka: 1203 km

Väder: Hyfsat soligt

Datum: 2018-09-16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s