A+C, Dag 57: Till Fröå

Dagen började lugnt med en kort tur på grusvägen som snabbt transporterade oss till vart våran stig skulle börja. Denna stig började iaf tydligt och var väl definierad i ca 15 meter sen bara…borta. Men kompassriktning då, jodå med två kompasser, nä just det, med en fungerande kompass då stackars lottis kompass gick isönder medans vi snurrar huset på den. Då bestämde den sig för att falla isär till sina beståndsdelar. Typiskt. Jaja vi kämpar vidare men på grund av den icke helt lättfunna stigen måste många pauser göras för att korrigera både klädsel, strumpor och annan utrustning.

Vi inser tyvärr att valet av stig inte var det helt optimala ur tidsperspektivet. Och det fanns inga uppenbara markeringar för stigen såsom markeringar, snitzlar, rösen, upptrampad stig, avkappade träd eller annan avvikande miljö just runt stigen och med en lätt bitter (kraftigt överdrivet då hon i själva verket var totalt toksur) partner gör det det hela mer “intresssant“ att gå. Till slut kastar även jag in handduken när det gäller att hitta någon stig i denna terräng efter att utforskat både höjderna, myrmarkerna, sjunksanden!, och ja nästan allt därimellan på jakt efter den.

Då väljer vi istället att gå till närmaste fångstarm (kraftledning) för att gå under den till vägen och bara ta oss framåt. Klockan är långt förbi lunch och vi har inte gjort mer än 5-6 km på över 4 timmar…

Trötta, hungriga, törstiga och inte helt på topp kan vi iaf börja trampa väg och nu går det undan. Vatten lyckades vi få fatt i Bringbäcken då alla andra vattendrag varit uttorkade eller otjänliga. Med tillgång till vatten släcker vi både törsten och hungern med en lunchpaus.

Med dagens läxa färskt i huvudet så blir vårt vägval enkelt – väg för att ta oss framåt mot Åre så vi kan snabbt komma in dit på förmiddagen.

Med det sagt så slutade den resan i något som heter Fröån. Vilket tydligen är ett gammalt gruvområde för primärt kopparmalm. Tokintressant att läsa om och det finns guidade turer som under sommaren (dit september inte räknas då allt verkade stänga 28 augusti) även tar dig ner i gruvan.

Istället träffade vi ett par som precis höll på att städa undan i gruvans festlokal efter gårdagens bröllop… De ville höra mera om våran resa så de bjöd oss på mat och sällskap. Mycket trevligt.

Sträcka: 26 km

Total sräcka: 1071 km

Väder: Soligt

Datum: 2018-09-09

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s