Markus, Dag 57: Målgång Grövelsjön!

Idag skulle detta äventyr ta slut och tankarna är många när jag sitter och äter en rejäl frukost av min frukostblandning. Det har regnat hela natten men har nu slutar precis enligt prognos och skall vara uppehåll fram till 14-15 någon gång. Idag är en dag av mycket ”sista”. Jag har haft min sista natt, skall gå min sista dag, äta min sista lunch på fjället och gå över sista höjden på 1000 höjdmeter.

Jag kommer iväg strax före nio efter ha tagit en ganska lugn morgon. Även om det är uppehåll så är jag inuti molnen och dimman är tät. Regnbyxorna får vara på på grundar den höga fuktigheten. Första kilometrarna är lätta men sedan börjar ett parti ner mot Olåsen och Hävlingen med den där steniga skiten igen. Jag tar ändå glada steg då jag vet att föräldrarna väntar vid mål där jag också skall få duscha, basta och njuta aven trerätters middag.

Där lederna delar på sig strax söder om Hävlingstugorna som norrgående vandrare kan välja stugorna eller leden där jag kom ifrån börjar vädret spricka upp och solen titta fram. Leden blir här även nästan motorväg mot vad jag gått i under några dagar. Över trädgränsen, ca två kilometer efter jag gått över bron vid Hävlingen, ser jag märkligt en ensam fjällbjörk på ett krön vid leden. Efter några hundra meter till ser jag att denna björk är klädd i neongula kläder och börjar vinka. Inser direkt att knäppgökarna (föräldrarna) faktiskt har cyklat upp på höjderna för att möta mig😍 Vi kramas varmt och jag välkomnas medan tårarna är nära. Fantastiskt roligt att de cyklade upp och mötte mig på berget🚴‍♀️🏔. Vi tar oss till rastskyddet Särsjöbäcken och går in så jag kan göra min sista lunch.

De cyklade bredvid mig medan jag vandrade de sista 9 kilometrarna vilka gick fort. Både på grund av att jag är nära mål och att jag hade sällskap (jag babblade nog på em hel del…😇 hoppas ni stod ut men det var skönt att ha sällskap och inte gå och prata med sig själv ett tag). 14:00 kunde jag lägga handen på dörren till Grövelsjön och officiellt säga att jag genomfört Gröna bandet 2018!

Nu i efterhand kommer jag minnas alla möten med de personer jag mött längs med hela fjällkedjan, alla underbart vackra platser och sköna stunder. Tider när det känts tyngre och alla mindre fina passager kommer försvinna till förmån för alla goda minnen. Nu ser jag fram emot att ta det lite lugnt, komma tillbaka till en civiliserad vardag och träffa alla vänner igen.

Jag vill rikta ett stort tack till alla som längs vägen har gett tips, bjudit på fika, vin med mera. Tack Teresia och Eleonora som lagt ett paket till mig i Grövelsjön med lite segergodis🙂. Ett stort tack till alla som följt mig på avstånd och peppat. Tack också till Charlotte och André, som jag startade med, för hela sällskapet och resan vi gjorde tillsammans från Treriksröset till Jäckvik. Det har varit lite ensamt utan er och jag önskar er all lycka till den sista biten från Åre in i mål!

Sträcka: 22 km

Total sträcka: 1259 km

Väder: Dimmigt och fuktigt på morgonen. Vädret sprack upp kring lunch och solen tittade fram lagom till föräldrarna kom och ända in i mål.

7 reaktioner till “Markus, Dag 57: Målgång Grövelsjön!

 1. Det var en härlig syn när man efter en mil på fjället tittar ner mot sjön Hävlingen ser något som vandrar upp mot oss
  Det måste vara Markus tänkte jag och det var det!
  Grattis till en enorm prestation.
  Man fattar vilken utmaning det måste ha varit. Vi startade i Grövelsjön på morgonen för att möta Markus
  i kraftig dimma och redan efter 20-30 min var vi vilse och fick använda mobilen för navigera oss rätt och då insåg man vilken prestation du gjort och att gröna bandet är inget för mig.
  Bra kämpat och gott att ha dig hemma igen.

  Gillad av 1 person

 2. Grymt jobbat. Skall bli skoj att höra om dina strapatser idag på jobbet. För du är väl på väg hehe!?

  Gilla

  1. Tack Anders! Planen är att komma in på torsdag. Skall komma iordning lite hemma först😂

   Gilla

 3. Fantastisk läsning och fantastiskt jobbat! Är nästan lite rörande att läsa om dina tankar efter målgång.

  Man blir änna lite sugen… Hänger du med en gång till? 😛

  Gilla

  1. Kul att höra! Ja det är en del känslor och jag har tänkt ibland på dig och alla andra som följt och stöttat och hört av sig.

   En gång till… kan vi ta en kortare veckotur? Jag har många bra tips på fina områden längs med hela fjällkedjan😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s