Markus, Dag 55: Underbar stugvärd

Utvilad efter en kort etapp under gårdagen kunde jag starta ganska pigg i kropp och fötter. Starten var nämligen väldigt mycket uppförsbacke tills jag nått Svansjön. Väl där kan man välja norra eller södra sidan och tanken var först att gå norra men då den såg lite blöt ut i starten gick jag södra sidan på toppen av bergskammen. Helt rätt val i efterhand då den väg var relativt lättgången och fin utsikt från 1100 möh.

När jag gick ner mot Broktjärnskojan började den omtalade steniga terrängen som fortsatte till och från hela vägen till Skedbrostugan. Skedbrostugan ligger väldigt fint i en gles skogsterräng med sjö och utsikt över bergen. Jag möttes direkt av en väldigt trevlig stugvärd och blev bjuden på nybakad sockerkaka och saft. Till fikat hade jag sällskap av en trevlig tjej från Tyskland som vandrat själv från Storlien och var på väg till Grövelsjön.

Stugvärden hade besök av två vänner och de hade både plockat svamp och förberedde pizza som middag. Som förrätt till vår egna middag blev både jag och tjejen från Tyskland bjudna på var sin bit pizza, nystekt svamp och en liten bit tunt knäckebröd som stugvärden gjort! Hur härligt är inte det🙂☀️ Inte det första man förväntar sig i en stuga mitt ute på fjället. Det värmer med den omtanke Anette ger besökarna🏔🙂

Strax skall jag massera fötterna ett tag inför morgondagens lite längre pass i förmodligen regnväder. Avslutar med en bild på skulpturen utanför stugan.

Sträcka: 28 km

Total sträcka: 1204 km

Väder: Mulet men det sprack upp fint på kvällen en stund

En reaktion till “Markus, Dag 55: Underbar stugvärd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s