Markus, Dag 53: Nedförsbacke!?

Efter ha lämnat Helags och dess nästan fullt civila lilla by med rinnande vatten, el, varmdusch och vattentoalett satte jag siktet sydväst mot Fältjägarstugan och slutligen Klinken. Jag fick igår av sällskapet bredvid mig tipset om att det var väldigt bra tältplatser nere vid bron och vattendraget. Hela sträckan består dock av mängder av vackra tältplatser och det blir ju inte sämre av att vädret är bra.

Kollar man snabbt på Fjällkartan så ser det ut att vara en spikrak led med lätt nedförsbacke hela vägen. Det stämmer att leden är spikrak men jag har gått hela 850 höjdmeter nedåt och 550 höjdmeter uppåt så nettot blir bara 300. Ögat luras lätt om man kollar snabbt på kartan. Vet inte om det syns på bilden men det har inte varit många svängar idag. Den pågick så i 26 km.

Halvvägs vid Fältjägarstugan stannade jag för lunch med strålande sol. Stugvärden var ute på tur och stugan var tom. Faktiskt en skön känsla denna gång att sitta helt själv och äta lunch i lugn och ro med en sådan vacker utsikt.

Vägen ner mot Klinkan fortsatte vara rakt och väl vid vindskyddet fanns gott om tältplatser på en stor gräsmatta precis bredvid vattendraget.

Sträcka: 26 km

Total sträcka: 1159 km

Väder: Växlande molnighet som sprack upp i lite sol vid lunch. Kvällen blev mulen. 15 C°

5 reaktioner till “Markus, Dag 53: Nedförsbacke!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s