Markus, Dag 52: Helags

Det regnade fram till 08:30 så kring 09:00 bar jag mig ut i ett dimmigt fjäll. Troligtvis var det inte vanlig dimma utan helt enkelt så att jag var inuti molnen på 1000-meters höjd. Det var blött så regnbyxorna fick vara på men tillräckligt varmt för t-shirt så länge jag går. Armarna blir lite blöta av den höga luftfuktigheten som är men det gjorde inte så mycket.

Bara efter några kilometer kom jag till ett vattendrag där bron hade fallerat lite vilket stugvärden varnat för men en tillfällig lösning hade ordnats så det gick relativt smidigt att ta sig över.

Lunch pt jag halvvägs vid rastskyddet Ljungan och dimman låg lite lättare hela vägen till Helags. Det sägs bli klarare imorgon så jag hoppas på det bästa. Fick tips om att det fanns bra tältplatser nere vid Klinken vilket betyder att jag på torsdag bara har ca 17 km att gå till fjällnäs innan de sista dagarna med enligt uppgift stenig terräng börjar. Jag har även fått flera tips på bra vandringsleder i området Helags, Ramundberget och Jämtlandstriangeln men det får bli något annat år.

Även om det var vart kortare sikt, kring 9 grader och hög fuktighet idag så har jag nästan gått med ett leende på läpparna av att vara på kalfjället igen med riktiga leder.

Sträcka: 24 km

Total sträcka: 1133 km

Väder: Dimma/duggregn och ca 9 grader

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s