Markus, Dag 51: Kalfjäll

Det var inte svårt att konstatera att det idag skulle bli lika varmt som igår när jag tittad ut och inte ser ett enda moln. Förutom att jag skall upp på kalfjäll idag väntade omtalade våffelbuffén i Vålådalen.

Vålådalens fjällstation som dök upp efter 9 km vandring på väg hade mycket riktigt våfflor att servera. Medan jag gräddade första våfflorna så kom en ur personalen ut och snackade lite om vart jag kom ifrån. När jag berättade att jag startade i Treriksröset förstod han direkt att jag gick bandet. Han blev väldigt pratsugen och frågade om de fick bjuda på lite mat mellan våfflorna. Bjudmat kan jag ju inte tacka nej till så efter 4 våfflor så fyllde jag på med en lite mindre portion köttbullar, potatismos och lingonsylt. En stadig lunch med efterrätten först med andra ord.

Därefter bar det mot Vålåstugorna ut på riktigt led på väldigt länge. Starten kan dock skapa viss förvirring då rätt stig skall väljas men väl på rätt stig brukar det vara ganska enkelt. Det dröjde några timmar men sedan var jag över trädgränsen igen. Skön känsla!

Väl vid Vålåstugorna påpekade tre härliga vandrare direkt att jag såg väldigt pigg ut och de frågade jag kom ifrån. Berättade att min start var Treriksröset och därefter kom många fler nyfikna frågor. De tyckte jag gått väldigt långt och bjöd direkt på ett glas vin. Härligt när man kan sitta på en trätrappa i solnedgången med folk jag nyss träffat, bli bjuden på vin och prata om deras vandringar/seglingar och min vandring. Tack för vinet och samtalen🙂

Sträcka: 29 km

Total sträcka: 1109 km

Väder: ☀️ och 20 grader varmt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s