A+C, Dag 51: Hejdå kalfjället och kofösning

Vi vaknar på morgonen med ett snustorrt tält och inte ett moln på himlen. Det går fort att packa men utan någon stress.

Temperaturen är underbar och vi njuter av varje steg. Pauserna blir långa men det gör inget. Det är ju sista dagen med kalfjäll på länge, fram till Åre.

Runt 4 trillar vi iaf ner från fjället där vi helt tappat bort vägen (ni vet den där svårorienterade fyrhjulingsvägen) men hamnar bredvid ett renjärde som vi följer fram till vägen. Efter att ha gått en stund på vägen kommer en vändplan/parkering och vi passerar en skylt mot vårt håll, ”stop, tillträde förbjudet”. Ops… Och förlåt men den syntes inte från fjället…

Nu kommer detaljen att vi närmat oss bebyggelse och tät skog utan att veta var vi skulle tälta. På kartan finns 2 närbelägna vindskydd utmärkerade och vi satsar på ett av dem.

Vid vägen bredvid skylten mot första vindskyddet hittar vi en bra tältplats men går de 200 metrarna till vindskyddet för att se om det finns vatten och en mer avsides tältplats. Vatten som går till matlagning hittar vi men ingen öppen yta så vi käkar middag där och tänker sätta upp tältet vid vägen efter. André går i förväg medan jag diskar…

När jag kommer tillbaka till vägen så har en flock kor invaderat vår tänkta tältplats och André har såklart inte hunnit eller kunnat sätta upp tältet än. Då jag inte är superförtjust i kor så lyckades André fösa bort dem med handklappning. Tack hjärtat!

Vi ser nu skylten till andra vindskyddet och då jag inte har något emot lite avstånd mellan mig och korna så går vi dit och vilken plats! Fin yta för tältet och värdens största utedass.

Här hinner vi lagom sätta upp tältet innan korna hittar oss igen… En av dem ska såklart gå runt tältet och trasla in sig i en lina men allt gick bra och tältet höll. Vi föser bort dem än en gång och som tur är hör vi en tjej kalla in dem med härligt joikande och jag kan äntligen slappna av… God natt!

Sträcka: 25 km

Total sträcka: 925 km

Väder: Sommarvarmt och sol

Datum: 2018-09-02

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s