A+C, Dag 50:

Vid hällingsåfallet vaknade vi till strålande sol. Dags för några riktiga turistselfies!

Därefter iväg på en snårig och ovårdad skogstig till en väg och vidare på mer skogstig. Där på vägen kommer en svampplockare precis i samma tid som vi. Han gick med oss i ca 3 km och berättade om stigen vi gick på som var använd i över 100 år och om en lägerplats som funnits sen minst 1946. Han såg också till att vi kom rätt där stigen delade sig mot munsfjället och munsvattnet. Själv skulle han upp på fjället och vi ner mot vattnet så därefter fick vi knata själva. Tack för sällskap och guidning!

Stigen vi gick på var markerad som svartprickig på kartan vilket definieras som svårorienterad liten stig. Stämmer hyfsat på första halvan av dagen. Sen blev vi något förvånade när vi såg stigen från munsvattnet upp till kalfjället:

Tackar! Väldigt svårorienterad 😉. Dock så kan det nämnas att det var lite klurigt på ett ställe eller 2. Till exempel när leden drar rakt ut i vattnet…

Tyvärr bråkar mina fötter med mig som vanligt och de sista 6 km vi gick idag smärtade trampdynorna mycket mer än vanligt. Det finns inga skav, bara ”trötta fötter”-syndrom, finns det något som hjälper?

Vi hittade en ok tältplats och lyckades tvätta oss i bäcken utan att frysa ihjäl i kvällssolen i September!

Sträcka: 25 km

Total sträcka: 900 km

Väder: ☀

Datum: 2018-09-02

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s