Markus, Dag 46: 100 mil!

Det var en fantastisk tältplats igår och lika bra idag. Saknar dock lite vacker morgonsol över sjön till frukost men man kan inte få allt. Eftersom jag somnade sent igår så var jag inte snabb på morgonen utan tog det lite lugnt.

Pappa som följer min position väldigt noga hade igår rekat och kollat en möjlighet till genväg. Idag svänger skogsvägarna väldigt fram och tillbaka runt några sjöar men om jag genar över ett skogsparti och några kalhyggen skulle jag kunna vinna ca 9 km. Jag valde dock att chansa på en annan genväg jag kollar ut (vilket han även sett). Denna väg över ett potentiellt vattendomen skulle spara mig 10 km. Om vattnet inte går att ta sig över, förlorar jag 5 km… Game on!

Ca 5 km söder om Höbodvallen går i västlig riktning en avtagsväg 2,5 km lång till en jaktstuga vid Djupsjöns östra spets. Där finns markerat ett dämme över Djupsjöån. Dämmet är en gammal förfallen sak och även en gammal raserad bro men det är gott om plant trä att vada över och ca 20 cm djup. På andra sidan finns en mindre stig som leder till närmsta timmerväg. Jag fastnade dock vid dämmet där jag träffade ett trevligt par som jag pratade länge med om allt från husvärderingar, politik, fåglar, vandring och deras kännedom om trakten. Därefter gjorde jag lunch.

Ett tag senare på väg söder ut mot etappmålet (Årebergen) jag sett i fjärran så tog fötterna slut och jag började leta nattplats. Inte helt lätt att finna en plats med tjänligt rinnande vatten vilket inte är lätt nu när inte är uppe på fjället. Efter middag när jag skriver detta och summerar total sträcka kan jag konstatera att jag nu passerat 1000 km! Helt otroligt långt vilket får firas i Åre! Jag har dock en bit kvar men ser fram emot lite vila i Åre innan nästa etapp på fjällen.

Sträcka: 27 km

Total sträcka: 1015 km

Väder: Mulet på morgonen och så fock det förbli hela dagen, 16 grader.

7 reaktioner till “Markus, Dag 46: 100 mil!

    1. Tack Åke! Det är en häftig känsla. Nu skall jag dessutom få komma upp på lite kalfjäll igen sista biten i mål

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s