Markus, Dag 45: Sommar igen

Dagen började mulen vilket kanske var tur då första 1,5h bestod i att gå uppför till toppen av Önrun en stigning på ca 380m under 6km. En klassisk väg upp till fjällstugor vid skidbackar med andra ord. Såå mycket lättare när jag kör det med bil på vintern. Lagom till toppen fanns ett vindskydd vilket jag satte mig i, drack lite vatten och åt en av mina hemgjorda energikakor. Solen har nu letat sig igenom molnen precis när utsikten försvann då det bar av utför mot Finnsäter.

Väl vid Finnsäter träffade jag två som jag pratade lite med. De kände till Gröna Bandet och berättade att det passerat åtminstone 4-5st i år. Jag fick tips om en fin rastplats 1,5km bort längs med grusvägen vilket var perfekt då jag behövde få lite lunchrast. Rastplatsen, som låg precis bredvid ett gammalt vattendrivet sågverk, var väldigt fin med parkbänkar, grillplats och utedass. Här satt jag nog och åt lunch, laddade mobilen med solcellsladdaren och bara njöt av solen i 1,5h. Det känns lite som att sommaren har kommit tillbaka 🙂.

Vägen efter lunch var mest att mata grus en stund och sedan asfalt till Tångeråsen via Rönnöfors. Härligt var dock att solglasögonen kunde åka på igen efter ha varit nedpackade nu i ca 2 veckor. Lite sommarkänsla som gav positiv energi. Hela sista biten letade jag bra tältplatser och då framför allt något rinnande vatten. Det var väldigt dåligt med vatten så jag tog beslutet att gå 45 min till tills jag kom till Gärdessjön och det ångrar jag inte en sekund. Nu ligger jag i tältet precis vid stranden, har tvättat av mig, sett den vindstilla sjön med solnedgång och Åreskutan med dess berg långt borta i horisonten.

Sträcka: 34 km

Total sträcka: 988 km

Väder: Mulet på morgonen men blev soligare allt eftersom. 16-19 grader?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s