A+C, Dag 44: Myrigt värre.

Dagens sträcka var extremt platt men den som trodde att det skulle gå fort hade fel.

Det var soligt och lagom varmt så regnbyxor kändes inte aktuellt. Resultatet blev ett tassande och hoppande på myren för att stänka så lite som möjligt på byxbenen. Så nästa gång tar jag regnbyxorna och klampar fram istället 😆 men skorna håller måttet och fötterna är torra.

Efter 15 km kom vi till en raststuga vid namn tjärnbäcken och här var vi tvungna att göra ett vägval. Antingen skulle vi till Ankarede för att kunna gå led hela vägen till Gäddede eller så skulle vi gå till Ankarvattnet för att följa med på en guidad tur i Korallgrottan. Denna tur är ganska dyr men erbjuds gratis till Gröna bandet-deltagare.

Vi kan se att de har en tur imorgon tisdag i kalendern online men de har inte svarat när vi ringt. Vid raststugan får vi till slut tag på en tjej som svarar att hon är ute men ska ringa upp senare.

Bära eller brista, vi hoppas på ett possetivt svar och beger oss till slut till Ankarvattnet och en naturrastplats som får bli vår nattplats. Som vanligt hinner vi precis få upp tältet innan regnet börjar. Denna gång för att vara hela natten.

Och turen är med oss då vi får plats på grotturen imorgon! Vi får dock lägga till en liten summa pengar om vi vill ha mat vilket vi gärna vill ha såklart.

Sträcka: 23 km

Total sträcka: 795 km

Väder: Sol till kvällen sen regn

Datum: 2018-08-27

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s