Markus, Dag 42: Kalfjäll och hagel

Jag lämnade Hällingsåfallet ganska tidigt för att börja passagen genom skogen mot Hotagenfjällen och kalfjällsplatån. Terrängen var tätvuxen och marken lite sur. Som tur var höll vädret upp så det enda vattnet jag fick på mig var från grankvistarna. Terrängen fortsatte så till Munsvattnet där jag tog lunch vid bron.

Direkt efter lunch började stigningen uppåt och terrängen var väldigt mycket trevligare. Inte nog med att stigen var ett fyrhjulingsspår, vegetationen var inte lika tät och utsikten blev bättre. När jag gjort 300 höjdmeter var jag äntligen uppe på kalfjäll igen! Jag passerade en by med renvaktarstugor och hade bitvis svårt att veta vilket av fyrhjulingsspåren som jag skulle följa. Efter att ha kl.15:30 nått den plats jag tänkt som dagens mål bestämde jag mig för att gå ett tag till. Efter ca 10 minuter började denna vandringens första hagel. Det blev direkt kallare men fördelen var att jag inte blev så blöt.

När jag hittade ett ställe med både platt mark för tältet och en klar bäck in närheten slog jag läger. Nu väntar matlagning🙂, fotmassage👍, varm oboy😇 och läggdags.

Sträcka: 35 km

Total sträcka: 899 km

Väder: Växlande molnighet med inslag av regn. Första haglet!

2 reaktioner till “Markus, Dag 42: Kalfjäll och hagel

  1. Bra jobbat Markus! 👍Nu går du mot din sista matstation Åre, sedan endast en etap kvar av gröna bandet. 😊Grymt bra jobbat😘

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s