A+C, Dag 41: Klimpfjäll

Dagens etapp var 18 km lättgådd stig i spöregn. Varken jag eller André kan säga att vi sett något annat en stigen precis framför oss. Tur att inga toppar skulle passeras.

Lottis reflektioner: Så har vi nåt femte delmålet. Den här veckan har varit upp och ner och ganska tung. Vädret har gett upp och regn å kyla slog till med kraft. Alla distanser vi mätt upp innan visade sig vara för korta, minst en km upp till 10! km fel och med terrängen som den var så har det blivit 7 långa och sega dagar istället för ett monsterpass och 5 trivsamma lagom långa dagar.

Vi har haft en otrolig tur med snälla människor som låtit oss sova i Joesjö byastuga och massor av mysiga stugor som drivs av landstinget har passerats. Så även om man känt sig som en dränkt katt på dagtid så har vi sovit torrt och varmt.

Vi har också haft lite tur med uppehåll och sol (om än blåsigt) när vi gjort 2 av 3 höga toppar och fick se utsikten som vi hört om och gjort att vi valde just denna resväg. (Den tuffaste stigningen gjordes dock i snöblandat regn och massa vind). Vad finns det för vantar som klara spöregn en hel dag utan att bli blöta inne?

Mina fötter har haft nya kängor och 30 km assfallt är kanske inte att rekommendera som första dagspass. För även om jag klarade mig utan skavsår så gjorde det ruskigt ont i trampdynorna och det har följt mig hela etappen.

Men… Trots att det har varit den våtaste inte bara uppifrån utan även markmässigt så har jag för första gången haft torra fötter! Och utan den känslan när resten av kroppen är blöt hade jag nog blivit knäckt. De nya skorna klarar allt från relativt djupa vad, konstant myrmark till heldagsregn 🙂.

Här kommer den enda bild jag tog på väg hit då regnet avtagit lite gran. Klimpfjäll uppifrån skidbacken.

Andrés reflektioner:

Med nya kängor på fötterna som desutom är av en helt ny typ och tillverkare så har mina fötter för första gången sedan lumpen fått problem under vanlig vandring. Det ska förhoppningsvis kunna lösa sig genom att gå in dem ordentligt problemet är att mina fötter måste få en chans att läka imellan. Får försöka vara kreativ med lösningar och lära mig hur det här med tejpa fötter fungerar… Vädret har varit på sista tiden kallt, blött och blåsigt. Så med andra ord trivs jag bra då min övriga utrustning fungerar fint när jag kommer ihåg att stänga benvetilationen så det horisontella regnet i vinden inte letar sig in…

Sträcka: 18 km

Total sträcka: 749 km

Väder: Regn och blåst

Datum: 2018-08-24

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s