Markus, Dag 39: Gäddede

Det var nästan med sorg jag lämnade toppen vid Balkesbuorke och dess utsikt som var kvällen innan. Nu pinar vinden med regnet på sniskan. Jag behöver dock inte gå 300 höjdmeter uppåt utan kan glatt traska nedåt (trots att det innebär sämre utsikt) mot Väktarmon.

Det blev en tidig värmd lunch i Väktarmons rastskydd innan jag gör en sista stigning på ca 300 meter innan det skall slutta sakta nedåt hela vägen till Gäddede. Terrängen i sluttningen nedför var svårare att forcera än befarat. Återigen dessa träskmarker där det känns som leden medvetet går rakt igenom de sanka områdena bara för att. Som tur är stämmer karta och verklighet överens. Karta visar nämligen sankmarker i området.

När jag kommer ut till grusväg startar jag telefonen och kollar när Gäddede camping, dit jag skickat min depå, stänger. De håller öppet, har rum ledigt och håller grill och pub öppen till 21. Klockan är då 16 och jag har 1,5h kvar att gå. Sista timmen ringer pappa och vi pratar länge samtidigt som han följer, kollar priser på boende, vilka hus och kurvor jag passerar sista biten samt kollar om jag kan gena över kraftverket för att slippa gå runt bilvägen 1km extra. Guld värd minut för minut guidning när det regnat 10 timmar på mig🙂.

Kvällen avslutades, efter att ha duschat, på campingens grill/pub med en välförtjänt hamburgare.

Sträcka: 34 km

Total sträcka: 839 km

Väder: Regn i varierad mängd med något ynka uppehåll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s