A+C, Dag 38: Triodagen

Efter en god nats sömn kom vi upp och åt frukost bestående av den egengjorda grötmixen samt knäckemackor med tubost på. Hela frukosten rundades av med en bit chocklad. Efter städning av stugan kunde vi komma iväg. Idag blev vi tre personer då vi fick äran att slå oss ihop med en annan tjej för dagens etapp. Tydligt rösad led i början men sen efter vi rundat våran sjö blev det lite svårare. Fann till slut rösena igen när vi hade kämpat oss uppför halva berget. Det firade vi med en paus och den var fin i sol. Tills det började regna. Sen resterande tid av dagen fick vi nog ihop ca 20 minuters uppehåll utportionerat med ca 30 sekunders perioder under resterande av dagen. Och när det inte regnade eller var uppehål så gav vädergudarna oss något ännu bättre uppe på toppen; snöblandat regn med inslag av hagel. Vinden på det med och vi hade en fantastisk tid med kyla och inte alls någon vilja att stanna eller laga lunch. Så vi kämpar vidare i regn, rusk och nerförsbacke. Sen ankommer vi till Riksröse 209 A och där började vi våran nerstigning till Skalmodal.

Måste säga den vägen vi tog var helt klockren. Vi kom fram till ett stup som var helt omöjligt att ta sig ner för men några hundra meter höger så gick det toppenbra. Det hela slutade med att vi kom fram till en gammal jaktstuga där det sedan fanns en gammal väg som man kunde följa ner till vägen.

Helt underbart för kroppen, knäna och fötterna. Sen tuggade vi asfalt dryga milen innan vi kom fram till en bilparkering med rastplats där vi slog läger för dagen.

Tack Betty för en fantastisk dag med många trevliga samtal längs vägen. Det har varit fantastisk kul att få träffa dig och vi önskar dig all lycka till med dina fortsatta äventyr.

Sträcka: 25 km

Total sträcka: 696 km

Väder: Konstant växlande mellan regn och små glimtar av sol/uppehåll, inslag av snö på toppen.

Datum: 2018-08-21

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s