Markus, Dag 36: Klimpfjäll

Jag försökte tajma morgonrutinerna med den sträcka jag hade kvar till Klimpfjäll och Handlar’n:s öppettider där min nästa matdepå fanns. När jag packat ihop och var på väg att gå stötte jag på två människor som bodde i husvagnen som stått bredvid. Väldigt trevlig samtalstid uppstod om resor, vandringar mm. Mannen gissade att jag säkerligen tappar ett och annat kilo på en sådan lång vandring och insisterade på att jag skulle få lite frukt. Med en nektarin i munnen, en i handen, ett äpple i topplocket och ett leende på läpparna gick jag vidare.

Utanför Handlar’n stod Centerpartiet och serverade pulled pork från lokala området serverat i polarbröd med sallad och dressing. Det var annat än min torkade mat eller soppor, mums! Även här trevliga samtal innan jag hämtade ut lådan och sorterade för nästa etapp mot Grövelsjön.

”Sista” biten från vägen till Slipsikstugan gick uppför och var lite tung även om stigen var bra. Vädret fortsatte att skifta var 5:e minut mellan regn till uppehåll men vinden tilltog till SMHI:s klass1 varning på 18m/s i byarna. Nu sitter jag i stugan, har eldat lite för att torka kläder (spar på veden då det inte fanns mer i förrådet), äter gott och njuter av att vara inne i stormen.

Sträcka: 21 km

Total sträcka: 750 km

Väder: Konstant växlande mellan lite regn och uppehåll. Byigt och senare ökande vindstyrka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s