Markus, Dag 33: Virisen

Natten har varit förhållandevis bra och jag känner mig lite mer utvilat även om jag vaknat några gånger och varit genomsvettig och sedan efter två timmar kall. Kan bara konstatera att min egna termostat inte är helt tillbaka efter sjukdagen.

Iväg kom jag kring 10 och en hel del liten tråkig grusväg väntade. Jag mötte inte många personer eller bilar för den delen men två personer pratade jag en stund med. Den första var Jörg-Michael en gröna bandare från Tyskland. Han har precis som jag kommit hälften och var i samma sits där han hade tidsbegränsning till mål. En i hans släkt skulle gifta sig om 6,5 veckor så lycka till Jörg-Michael med den sista hälften! Jörg tipsade om en fin gård med boende som jag tänker undersöka. Den andra personen var en pappa som kom ut från skogen med familjen där jag hade lunch. Han såg direkt och frågade: ”du måste vara en långvandrare”. Vilket han tog på att inget hängde (kastruller, vispar, kåsor, sovsäck mm) och dinglade utanför ryggsäcken. Han tyckte det var fantastiskt att få samtala med en och vi pratade en del om filosofin bakom en lång vandring. De lämnade i bil och jag lämnade för de sista 15km.

Sista biten var uppförs och tung men väl framme knackade jag på vid gårdens huvudbyggnad och fick tillgång till egen stuga med sjöutsikt och soffa. Perfekt ställe att vila upp sig, äta middag, karva på torkat renkött och dricka oboy på kvällen. Hit kan jag tänka mig att svänga förbi (med bil nästa gång) för övernattning och även testa maten. http://www.virisen.se

Sträcka: 31 km

Total sträcka: 665 km

Väder: Mulet och tur nog inget regn förens sista 1,5h

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s