A+C, Dag 30: Sol, vind och vatten, höga berg och djupa sjöar

Vi startade dagen med att vara långsamma då vi ville njuta av den faktiskt helt okej värmen i tältet som solen på morgonen gav oss. Vi var båda lite kyliga efter nattens hårda, kalla, vindar som obönhörligt har slagit mot duken under natten.

Efter avfärd så fick vi inledningsvis sol och fortsatt bra fläktande vind men efter att ha bestigit toppen och börjat komma ner i björksnår igen så blev det verkligen helt vindstilla. Inte kul alls för en, medans min kära bara njöt av värmen som hon både alstrade och av det hon kunde sola sig i. När vi desutom hade kommit över toppen så kunde vi långt upp på andra sidan se nästa stuga som vi skulle luncha vid. Detta gjorde att tempot var högt i dalgången men jag hann ändå stanna till vid ett helt fantastiskt vattenfall och njuta av det innan det blev dags att ta sig vidare.

Terrängen upp till Servestugan var lite blöt och lerig men i övrigt gott skick. Stugan dök inte upp förrän man var framme vid den efter att ha sett den från andra sidan toppen.

Väl framme förtärdes lunchen bestående av blåbärssoppa med ölkorv och några knäckmackor. Suppergott och söt. Passade också på att förstärka upp morgondagens middag med två paket potatismos som såldes billigt i affären.

Efter lunch påbörjades en tung stigning som sedan gjorde vi kunde hålla oss på kalfjället ett tag innan det var dags att påbörja nerstigningen mot dagens mål; Tärnasjöstugan. Den sista biten var dock ganska seg om än fin att gå då man fick glimtar av sjön under dess många upp och nergångar, men någon stuga såg man inte förrän man gick rätt in på dess område.

Där kunde vi dock avnjuta en ordentligt trevlig och mysig kväll med bastu och bad i sjön med många trevliga historier som utbyttes. Pga av detta så blev det en väldigt sen middag vid 10 tiden innan läggdags vid 11 tiden.

Sträcka: 20 km

Totalt: 571 km

Väder: I början bra men blev sämre vid lunch med regn för att sen bli bra igen med sol mot kvällen.

Datum: 2018-08-13

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s