A+C, Dag 29: Blåsigt värre

Vi startade dagen med en god frukostbuffé med höjdpunkten färsk paprika!

Dagens strapats var planerad att bli något kortare då vi alltid kommer iväg så sent från vandrarhem och vilodagar (runt 11). Det blev inte riktigt som planerat skulle man kunna säga…

Vi börjar med en rejäl uppförsbacke och genomsnittstempot ligger på ca 2 km/h. Så efter 4 timmar (runt 3) så anländer vi till Aigertstugan där vi käkar lunch medan stugvärden och en schweiziska tävlar i brödbak. Tyvärr hann vi inte bevittna resultatet då vi ska går vidare ca 6 km till innan vi letar tältplats. Där fanns ett vindskydd så vi skulle tydligt veta när det var passerat.

Det är nu det börjar blåsa. Jag vet inte hur mycket men byarna blåste nästan av mig från berget kändes det som. Strax innan vindskyddet ser vi hur ett moln kommer in över berget och med min sedvanliga tur med vädret så satte vi handen på vindskyddets dörrhandtag precis innan vi blir uppätna av dimman. Vi sitter där inne runt en kvart/halvtimme medan molnet drar förbi och drar sedan ut i vinden (och kylan) igen. Klockan har passerat 18:00.

Vi går långsamt i 6 km till medan vi utan resultat letar tältplats. Vinden blåser precis från fel håll och marken är inte jämn någonstans. Så vid nästa vindskydd ger vi upp och går den lilla omvägen dit. Och där utanför finns det en jämn och stor tältplats! Dock helt utan skydd för vinden så nu har tältet fått sig en hel natt stormtestning. André sov som en stock medan jag låg spänd och nervös hela natten…

Klockan hann bli över 11 innan middagen var uppäten och kvällsrutinerna klara. Och det hann bli mörkt! Vad är mörker för något?

En annan kul grej att nämna är att i vindskyddet vi kom till så bodde tillfälligt en ung tjej som jobbade för länsstyrelsen med att måla stenröserna som markerar kungsleden. Riktigt kul att snacka med ett tag 🙂.

Sträcka: 20 km

Total sträcka: 551 km

Väder: mulet och riktigt mycket blåst i rak motvind.

Datum: 2018-08-12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s