Markus, Dag 28: Stormvarning

Då det från Aigertstugorna fanns mobiltäckning var det många som diskuterade hur de skulle göra med dagens vandring. SMHI hade nämligen lovat lätt regn men starka vindbyar upp till 27m/s och utfärdat klass 1 varning för vädret i Vindelfjällen.

Optimistisk som jag är tänker jag givetvis vandra ut i detta utmanande (lite spännande) väder för att se hur det känns. Jag står ju stabilt med tung packning och stavar som stöttor😛

Det var jag och två ensamvandrade kvinnor som efter frukost gav oss ut i blåsten. Jag vet faktiskt inte om resten stannade inne eller om det var någon som gav sig ut senare under dagen. Kvällen innan pratade jag en del med två trevliga killar som skulle vandra Ammarnäs – Hemavan. Jag hoppas de tog sig ut för det var relativt lättvandrat. Jag kan bara bekräfta SMHI:s prognos, ja det blåste utav bara he#*”te i byarna men det mojnade rejält vid lunch och även framåt eftermiddagen.

Med en kort rast i Juovvatjåhkka tillsammans med en av de ensamvandrande kvinnorna så tog jag sikte på Servastugan för lunch. Vädret klarnade och sikten blev faktiskt bra. Efter lunch gick jag till Tärnasjöstugan och vilade kropp, åt mat och samtalade med en tyska och två svenskar vilka var alla som bodde i stugan idag. Snart Hemavan och ny välförtjänt vila. En god vän (Joel) brukar säga att ”vädret var fostrande” och jag håller fullt med idag!

Sträcka: 33 km

Total sträcka: 574 km

Väder: Stormvindar upp till 27m/s dålig sikt vid morgonen övergående till klarare och lättare vindar

3 reaktioner till “Markus, Dag 28: Stormvarning

    1. Ja, bra flyt trots motvind… Hade plan på att gå upp på N Sytertoppen men jag har redan sett den i total dimma så fick snopet gå vidare.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s