A+C, Dag 28: Ammarnäs

Vi startade tidigt denna dag då vi viste att det skulle bli en lång dag med mycket regn. Vi kände båda två att natten inte hade gett tillräckligt med vila men vi ville ändå komma fram till Ammarnäs och få fly undan regnet.

Efter ca 2 h morgonpromenad kom vi ifatt ett par andra gröna bandare som precis höll på att ta ner tältet i regnet. Vi kilade om men fick stanna vid lite lä för att få i oss lite energikaka och då passade de på att smita om. Kul lite när det blir så omlott som man vandrar.

Terängen var generellt väldigt lätt att ta sig fram på även om marken klart var blötare än vad vi hittils vant oss vid. När vi väl började komma upp på höjd så fick vi också se hur dålig sikten är i ett regnvädet.

Men lottis jobbade sin vädermagi och det värsta av regnet slutade och vi kunde även få några minuter sol under ett kort tag.

Vi gjorde ett aktivt val med att gå gamla kungsleden ner till Ammarnäs för att spara oss en del km. Detta resulterade också tyvärr att sista tredjedelen av dagens etapp skedde via grusväg. Inte jätte kul men vi kom fram fortare. Väl framme i Ammarnäs tog vi ett rum på wärdshuset där både bastu och dusch kunde avnjutas innan kvällen fulländades med ett besök i restaurangen där renskavsgryta intogs som huvudrätt och som fick rundas av med en god bit choklad tart med vaniljgrädde till.

Sträcka: 30 km

Total sträcka: 531 km

Väder: Regn med små pauser av uppehåll för att återgå till mera regn.

Datum: 2018-08-11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s