Markus – Dag 25: Etapp på egna ben

Då vi beslutade att gå som två grupper blir denna dag start av min första etapp på egna ben. Märklig känsla… Det var en del att fixa och dela upp innan vi lämnade Kyrkans Fjällgård i Jäckvik men varför bryta en fin tradition att komma iväg sent efter vilodag?! Vi fick i alla fall i oss en fin frukost med mjukt bröd, räksallad, ost, skinka, bacon och apelsinjuice. Såå enkelt men såå gott efter en vecka ute.

Ca kl.12:00 lämnade vi tillsammans fjällgården för att gå ut på etapp 4 mot Hemavan. Då solen var varm och leden brant första kilometrarna så fick svetten rinna och våra nytvättade kläder är lika sunkiga som innan. Suck! Det torkar i alla fall snabbt.

Efter några timmar vandring vid en stuga träffade jag en Gröna bandare. Historier berättades och erfarenheter utbytes. Han var på väg söder ut precis som jag men startade två veckor innan. Han tar det långsamt och utforskar de flesta restauranger och menyer.

När jag börjar känna mig trött och kvällens regn närmar sig slår jag läger vid ett vindskydd strax söder om Bäverholmen. Precis när tältet står uppe faller första droppen. Detta blir en blöt upplevelse för tältet som sätts upp för första gången.

Sträcka: 26 km

Total sträcka: 480 km

Väder: Soligt och varmt men avtagande värme och regn på kvällen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s