Dag 23: Avslut etapp 3, Jäckvik

Vi satte klockan på 5 och packade snabbt ihop och åt kall frukost för att komma iväg vid 6. Detta för att en båt 9 km bort bara går 10 på morgonen och 6 på kvällen. Att fastna där hela dagen skulle kännas sådär.

Vägen var iaf lättgådd genom skog och trots några träsk på vägen så kom vi fram med en timmes marginal, puh. Det var blåsigt och kyligt men de sålde GB glass och alla var sugna! En annan tjej kollade lite konstigt på oss och köpte chips istället, socker som inte är kall poängterade hon 😉.

Väl över på andra sidan var det ”bara” 18 km kvar inklusive en kort roddled.

De flesta leder brukar gå runt topparna men här har någon bara dragit ett rakt sträck över kullen så brant upp och sen brant ner igen. Vi lunchade på toppen men lite påskynda eftersom det blåste och solen gick i måln.

Efter den korta toppen var det dags för skog hela vägen in i mål men överraskande nog höll sig myggen borta (hoppas hoppas på fortsatt sådan tränd).

Vi kom snabbt till en skyllt som sa 10km kvar till Jäckvik och glädjen var stor men ganska snabbt tröt energin för både mig och André och de 4 km som var kvar till båtleden tog aldrig slut… Trots att Markus klocka sa att vi gick i ett för oss bra tempo (stigen var väldigt fin och mjuk) så kändes det som en evighet.

Roddleden var väldigt kort vilket var tur för denna gången var vi helt själva med en båt på vår sida, dvs 3 gånger rodd för att lämna tillbaka en.

De 5 sista kilometrarna efter båtleden kändes också väldigt långa så min förvåning när vi kom fram halv 6 och inte 7 som jag räknat med blev väldigt stor!

Vi hittade ris och uncle Ben’s sweet and sour i lådan vilket kompletterades med kyckling och blåbärspaj med vaniljvisp för en riktig lyxmåltid 🙂

Sträcka: 27 km

Total sträcka: 454 km

Väder: mäst mulet och blåsigt ovanför trädgränsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s