Dag 20: Regn med avslutande solig båttur

Efter ha stuckit ut huvudet ur tältet vid Pårtestugan så går det ganska lätt att konstatera att regnkläderna blir på lääänge idag… Precis som väntat är leden pissblöt, stenig, mycket rötter och även översvämmad då marken inte suger upp allt så bra nu efter torkan.

Det går ett gäng timmar med huvudet nedåt, huvan uppdragen och tungan rätt i mun för att parrera översvämningarna. Tur att jag köpte nya kängor innan vi började vandringen som ersatte de slitna gamla. Charlottes nya kängor verkar dock inte hålla måttet och Andrés har vi insett passerat pensionsåldern… plask plask.

Med blöta kläder och fötter (mina fortfarande torra dock) så kommer solen fram lagom till Kvikkjokk fjällstation där vi köper lunch 180g hamburgare, mums!

När vi ätit upp, laddat telefoner och torkat ringer vi för båtskjutsen över sjön. Roddbåtar finns inte här så vi måste ”tyvärr” ta båten. När föraren hör att vi går Grönavandet kör han en extratur bara för oss, kör fram till forsen, berättar historier och en hel del om området. Jag uppmanar bandare berätta att de går Grönabandet och förhoppningsvis får en lika fin guidad tur som vi fick.

Väl över går vi upp 400 höjdmeter och slår läger på toppen. Tyvärr inser vi att Andrés ryggsäck inte håller vätan ute och sovpackningen är tyvärr pissblöt… Vi andra får nöjet att se flera av Andrés värmedanser för att torka sovutrustningen. Sov gott och torrt ni alla där hemma!

Stäcka: 26 km

Total sträcka: 380 km

Väder: Pissregn för många timmar men övergående till fin kvällssol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s