Dag 18: Ro, ro och ro

Efter gårdagens skyfall så var det skönt att vakna till växlande molnighet och en del vind så våra saker torkar. Nästa mål var Sitojaurestugorna där 5 km roddled väntade.

Väl framme vid båtarna så fanns det givet vis bara en båt, suck! Om vi har otur nu så behöver vi ro 3 gånger alltså 15 km… Dessutom har stugvärden rekommenderat oss att inte ro för det är två åskväder på gång. vad tror du att vi gör?! Klart vi ror sa jag och André efter att vi tittat på himelen och konstaterat att vädret verkar stabilt i alla fall en timme till. Charlotte verkar dock mer skeptisk. Roddturen gick väldigt bra och vädret bjöd ensast på lätt motvind. På andra sidan lyckades vi övertala två killar att ro tillbaka vår båt istälet för att betala för motorbåten som just anlänt.

Vi fortsätter 8 km över ett berg och ser att åskvädret verkar gå en bit väster om oss. På väg ner mot Aktse passerar vi vyerna in i Rapadalen och försöker fota denna fantastiska vy. Hit skall jag definitivt komma tillbaka till någon gång och utforska området.

Charlotte ror dagens sista överfart med bravur medan jag och André pekar vart hon skall samtidigt som vi äter godis. Allt för jämnställdheten! 🙂 Andra sidan (Laiture) bjuder på en fin badbrygga, tältplats och en nödstuga som vi går in i för att laga middag utan mygg.

Stäcka: 21 km

Total sträcka: 335 km

Väder: Sol och svalkande vind men fortfarande svettigt varmt

En reaktion till “Dag 18: Ro, ro och ro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s